Meer Liefde

Praatgroep over consensuele non-monogamie

Bij Meer Liefde hebben we zelf ervaren dat non-monogame relaties ingewikkeld kunnen zijn en dat het erg kan helpen om deel te zijn van een fijne, veilige community. Daarom organiseren we een maandelijkse praatgroep in Nijmegen met als doel steun te vinden bij elkaar.  

Het maakt niet uit of je pas net bekend bent met non-monogamie of al een doorgewinterde ervaringsdeskundige bent, praten kan altijd prettig zijn. Of misschien is je partner geïnteresseerd in polyamorie en heb jij daar moeite mee, ook dan kan het nut hebben om verhalen van anderen te horen.

Ben je op zoek naar informatie, maar vind je dat liever online? Op onze website houden we ook een naslagwerk bij van nuttige informatie en links over non-monogamie en polyamorie.

Meer Liefde agenda

 • Meer Liefde #40 | Valkuilen, wat kan er misgaan?

  Elke relatievorm heeft vóór- en nadelen. Uit persoonlijke ervaring weet ik bijvoorbeeld dat ik zelf in een monogame relatie geneigd ben om te afhankelijk van mijn partner te worden. Maar ook non-monogame relatievormen hebben risico’s en die kunnen moeilijk bespreekbaar zijn omdat het als onderdeel van een minderheid moeilijk kan zijn om “zwakte” te tonen naar de buitenwereld. We willen op deze avond graag openhartig met elkaar in gesprek gaan over waar we zoal tegenaan lopen binnen de non-monogamie en hoe we daar mee omgaan.
  Voor wie: Vanwege het onderwerp is deze avond alleen voor mensen met ervaring met non-monogamie. Als je wel geïnteresseerd bent in non-monogamie maar er nog geen ervaring mee hebt dan kun je beter aansluiten bij één van onze andere avonden.

  Kaartjes: via Ticketkantoor

  Wanneer: donderdag 24 juni 2021, van 20:00u tot 22:00u.
  Locatie: Zoom
  Host: Meer Liefde
 • Meer Liefde #41 | Autonomie en verbondenheid

  Binnen de non-monogamie speelt het spanningsveld tussen autonomie en verbondenheid vaak een belangrijke rol. In welke mate wil je opgaan in je relatie(s)? Ben je deel van een twee- of meer-eenheid, of wil je helemaal op je eigen benen staan en vanuit daar relaties aangaan? Van "Ik kan niet zonder je!" tot "Ik heb niemand nodig!". Zoals altijd ligt de waarheid in het midden. Waar bevinden jullie je op dit spectrum? Wat levert dat je op? En wat kost dat je? Hier gaan we deze avond vanuit ieders persoonlijke ervaring over in gesprek.

  Voor wie: Vanwege het onderwerp is deze avond alleen voor mensen met ervaring met consensuele non-monogamie. Als je wel geïnteresseerd bent in consensuele non-monogamie maar er nog geen ervaring mee hebt dan kun je beter aansluiten bij één van onze andere avonden.

  Kaartjes: via Ticketkantoor

  Wanneer: donderdag 22 juli 2021, van 20:00u tot 22:00u.
  Locatie: Zoom
  Host: Meer Liefde
 • Meer Liefde #42 | Uit de kast

  Door consensueel non-monogaam te leven behoren we in Nederland nog steeds tot een kleine minderheid, wat soms kan leiden tot veel onbegrip. Hoe open wil en kun jij zijn over hoe je in relaties staat? Ben je uit de kast naar familie? Vrienden? En op je werk? En wat voor reacties kreeg je? We zullen het deze avond hebben over persoonlijke ervaringen op dit gebied.

  Voor wie: Iedereen met interesse in consensuele non-monogamie, of je er nu pas net van gehoord hebt of al een doorgewinterde ervaringsdeskundige bent.

  Kaartjes: via Ticketkantoor

  Wanneer: woensdag 1 september 2021, van 20:00u tot 22:00u.
  Locatie: Zoom
  Host: Meer Liefde

Open de agenda van Meer Liefde in je browserimporteer via Google of download de agenda.