Polyborrel Nijmegen

Activiteiten in en rondom Nijmegen

Polyborrel Nijmegen organiseert borrels, picknicks en andere gezellige activiteiten voor iedereen die consensuele non-monogamie een plek geeft in hun leven of daar benieuwd naar is. Het maakt niet uit of je nieuw bent of een oude bekende, je bent welkom. De sfeer van onze activiteiten is heel open, voor je het weet ben je in gesprek geraakt met nieuwe mensen.

De polyborrel vindt plaats in het Roze Huis (St. Anthoniusplaats 1, in het centrum van Nijmegen). Dit gebouw is de vaste thuisbasis van COC Regio Nijmegen, Dito! en enkele andere LHBTQIA+-partijen. We voelen ons hier heel erg thuis. Wij verwachten van iedereen die komt dat die op een respectvolle manier bijdraagt aan deze open sfeer.

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Als je het prettig vindt om ondersteuning ergens bij te krijgen, stuur dan vooraf een mailtje of geef het op de avond zelf aan bij de gastpersoon.

Als je voor het eerst komt dan kan dit misschien spannend zijn. Maar geen zorgen, er komen altijd meer mensen voor het eerst en je kunt ook terecht bij de organisatoren voor vragen. Heb je vooraf vragen of zou je vooraf graag eerst even iemand willen spreken? Dat kan! Stuur ons vooral een mailtje.

Aanmeldformulier mailinglijst

Wil je een aankondigingsmail ontvangen voor de polyborrel-activiteiten? Meld je aan voor onze mailinglijst:
Vaak voorkomende vragen

Waar is het?
De polyborrel vindt plaats in het Roze Huis, te vinden op St. Anthoniusplaats 1, in het centrum van Nijmegen. Dit is ongeveer 15 minuten wandelen vanaf station Nijmegen Centraal. Parkeren kan het voordeligst in Parkeergarage Eiermarkt (avondtarief, €0,50 per uur), op 5 minuten loopafstand. Het Roze Huis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
De locatie van de andere activiteiten wisselt en wordt vooraf aangekondigd.

Wanneer is het?
De polyborrel is elke tweede vrijdag van de even maand. In 2024 dus 14 juni, 9 augustus, 11 oktober en 13 december. De deuren gaan open om 20:00 en we ronden af rond 00:00.
Vooraf aanmelden is niet nodig.
De andere activiteiten zijn in de oneven maanden, in het tweede weekend (doorgaans op zaterdag).

Wat kost het?
De borrels zijn gratis te bezoeken en de activiteiten ook (tenzij anders vermeld). Betaal wel je eigen drankjes aan de bar.

Wat zijn de huisregels?
Onze borrels en activiteiten zijn gericht op ontmoeten, uitwisselen en plezier beleven. Een polyborrel is geen dating-event. Het is natuurlijk best mogelijk dat je iemand ontmoet die open staat voor een relatie, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Ga wat breder in contact met mensen. Op jacht gaan wordt als vervelend ervaren. Hou het open en speels en wees nieuwsgierig.
Een polyborrel is eigenlijk een heel gewone borrel. Er is geen programma en er zijn geen georganiseerde groepsdiscussies.
Mocht je je niet prettig of veilig voelen in een interactie met iemand, vraag dan gerust één van de gastpersonen om er even bij te komen.

Welke mensen komen er?
Eigenlijk heel simpel: mensen die bezig zijn met non-monogamie! Qua leeftijd ligt ‘t tussen de 18 en 73, de manier waarop mensen hun relaties vormgeven verschilt en ook hun seksuele gerichtheid is divers.

Ik ben aseksueel / trans / neurodivergent / … , is dat oké hier?
Ja, iedereen is welkom. Kijk ook even bij de huisregels.

Ik vind het spannend om naar een borrel te komen, wat nu?
Als je voor het eerst komt dan kan dit misschien spannend zijn. Maar geen zorgen, er komen altijd meer mensen voor het eerst en je kunt ook terecht bij de gastpersonen voor vragen. Heb je vooraf vragen of zou je vooraf graag eerst even iemand willen spreken? Dat kan! Stuur ons vooral een mailtje.

Ik heb interesse in consensuele non-monogamie maar ik vind een borrel maar niets. Zijn er ook andere activiteiten?
We organiseren ook andere activiteiten. Wat voor activiteiten dat precies zijn verschilt per keer. In het verleden hebben we bijvoorbeeld picknicks, spelletjesmiddagen en wandelingen georganiseerd. Wellicht past dit type activiteit meer bij je. Deze activiteiten worden meestal in het tweede weekend van de oneven maanden georganiseerd. Hou onze agenda, aankondigingsmail of Facebook-groep in de gaten voor meer informatie. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons dan weten!

Vrijwilliger worden?
Vind je het leuk om eens een paar uurtjes achter de bar te staan of om mee te helpen met het organiseren van activiteiten? Neem contact met ons op!

Waar vind ik meer informatie over Polyborrel Nijmegen?
Wil je een aankondigingsmail ontvangen voor onze activiteiten? Meld je aan voor onze mailinglijst via het aanmeldformulier hierboven.

Discord-server
Sinds een tijdje heeft Polyamorie Nijmegen een eigen discord-server: https://discord.gg/cs9buUWA86. Op deze server kun je van alles bespreken, of het nu poly-gerelateerd is of niet. Denk hierbij aan voor-/nagenieten van activiteiten, het bespreken van relatievormen en het delen van memes.

Facebook-groep
We hebben ook een Facebook-pagina en een besloten Facebook-groep.

Zijn er ook polyborrels in andere steden? Waar vind ik meer informatie over polyamorie?
Op de website van Stichting Polyamorie Nederland kun je veel informatie vinden. De agenda van Pluk de Liefde geeft je een goed overzicht van andere non-monogame activiteiten en ontmoetmomenten in het land.

Ik ben journalist/onderzoeker. Kan ik via Polyborrel Nijmegen in contact komen met mensen?
Polyamorie is een populair onderwerp voor pers en sociale wetenschappers. Om het doel van onze borrels en de privacy van de deelnemers te waarborgen zijn journalisten en onderzoekers bij ons niet welkom in functie. Als je op zoek bent naar mensen die in de media willen verschijnen, dan zijn wij niet de geschikte ingang.

Agenda Polyborrel Nijmegen

 • Polyborrel

  Wanneer: vrijdag 9 augustus 2024, van 20:00u tot 23:45u.
  Locatie: Roze Huis Nijmegen, Sint Anthoniusplaats 1, 6511 TR Nijmegen, Nederland
 • Polyborrel

  Wanneer: vrijdag 11 oktober 2024, van 20:00u tot 23:45u.
  Locatie: Roze Huis Nijmegen, Sint Anthoniusplaats 1, 6511 TR Nijmegen, Nederland
 • Polyborrel

  Wanneer: vrijdag 13 december 2024, van 20:00u tot 23:45u.
  Locatie: Roze Huis Nijmegen, Sint Anthoniusplaats 1, 6511 TR Nijmegen, Nederland

Open de agenda van Polyborrel Nijmegen in je browser, Importeer via Google of download de agenda.